Je bent momenteel niet aangemeld.
login/registreren

Leerkrachten & scholen

Wat kan ik als leerkracht doen op Kweetet.be?

Kweetet.be is het online oefenplatform voor het lager onderwijs.

Snel en eenvoudig oefeningen of taken klaarzetten

Alle taken op Kweetet.be sluiten perfect aan bij de methodes van die Keure. Je kunt ook taken klaarzetten bij niet- die Keure-methodes via een geavanceerde zoekfunctie op leerinhoud. Er zijn duizenden oefeningen (uitbreiding + remediëring) beschikbaar.

Bespaar tijd

Kweetet.be verbetert automatisch alle oefeningen of taken. Je krijgt direct een mooi overzicht van alle scores en resultaten. Je kunt als leerkracht ook zien of een leerling de taak al afgewerkt heeft en hoeveel tijd hij of zij daarvoor nodig had.

Differentieer op een eenvoudige manier

Als leerkracht zet je op kindniveau taken klaar. Je geeft taken aan klassen, groepjes of individuele leerlingen uit eender welk leerjaar. Selecteer zelf gemakkelijk inoefening- en/of uitbreidingsoefeningen.

Speel als beloning

Leerlingen oefenen en beleven avonturen in een prachtige, uitdagende 3D-omgeving.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat leren en oefenen in een gameomgeving een positieve invloed heeft op de motivatie en resultaten van leerlingen. Door taken te maken en te oefenen verdienen ze kwetons. Kwetons zijn het virtuele betaalmiddel op Kweetet.be. Met die kwetons kunnen ze nieuwe avonturen beleven, hun avatar pimpen, leuke spellen spelen, dialoogjes opbouwen met gamepersonages …

Elk leerjaar heeft zijn eigen wonderlijke wereld en verhaal.

Hoe activeer ik mijn school?

1. Vul het bestelformulier in

Op het bestelformulier vul je de gegevens van je school in. Je geeft via dat formulier ook het aantal leerlingen door aan wie je taken wilt geven en wie kweetet op je school zal beheren.

2. De beheerder maakt de klassen aan en registreert leerlingen en leerkrachten

Eens de bestelling actief is, ontvang je op school de aanmeldgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) voor de administrator. Hij of zij maakt de klassen aan en registreert leerkrachten en leerlingen. Dit hele proces bestaat uit niet meer dan een paar simpele muisklikken. Nadat de administrator het schooljaar voorbereidde, rest hem/haar enkel nog de logingegevens door te spelen aan de leerkrachten en de leerlingen.

Op minder dan 1 uur is de hele school klaar om aan de slag te gaan met Kweetet.

3. Bijbestellen

De administrator kan in de loop van het schooljaar altijd nog extra klassen aanmaken of leerlingen toevoegen (0,50 euro per leerling). Ook bij aanvang van een nieuw schooljaar is het de administrator die bij een bijbestelling de school terug activeert en op weg zet.

Naar het bestelformulier

Zorgleerkracht?

Ook zorgleerkrachten kunnen extra oefeningen geven met Kweetet.be. Door de uitgebreide differentiatiemogelijkheden wordt de zorgwerking optimaal ondersteund. Je kunt elke leerling afzonderlijk de taken geven die hij of zij nodig heeft.

Welk materiaal is beschikbaar op Kweetet.be?

Momenteel zijn er oefeningen voor

 • Taal
 • Wiskunde
 • Frans
 • WO
 • Verkeer

Gebruikers van die Keure methodes vinden er oefeningen terug van

 • Katapult
 • Kompas
 • Komp@s
 • Mol en beer
 • Verrekijker Spelling
 • Kameleon Spelling
 • Kameleon Taal
 • Mundo
 • Via.mundo

Oefeningengenerator

Met de oefeningengenerator stel je zelf taken samen. Na een toets of als extra inoefening, op basis van de inhouden en doelen selecteer je een aanbod op maat van één of meerdere leerlingen.

Hoeveel kost Kweetet.be?

Om Kweetet.be te gebruiken in jouw school betaal je slechts € 0,50 per leerling per schooljaar.

Een veilige, afgesloten internetomgeving

We vinden het als educatieve uitgeverij heel belangrijk dat kinderen online oefenen en spelen op Kweetet.be zonder dat ouders en leerkrachten zich zorgen maken over onveilige inhoud, reclame...

Door het gebruik van gekoppelde accounts tussen leerkracht en leerling creëren we een veilig afgesloten internetomgeving. Een leerling kan geen account aanmaken zonder de toestemming van een ouder, voogd of leerkracht.

2.1.1184.33577 copyright © 2017 - Concept & Design: Die Keure - Algemene voorwaarden - Privacy policy Contact | Volg ons op: